Thursday, May 1, 2014

Min fordypningsoppgave

I ukene frem til 6. juni skal jeg jobbe med en fordypningsoppagave, og det er obligatorisk skole kun en dag i uka hvor jeg da har veiledning. Nå har jeg allerede hatt to. Dette er en praktisk oppgave, men også skriftlig. Vi kan jobbe med absolutt hva vi vil, men vi må ha en ganske grei problemstilling. Og denne problemstillingen blir satt ganske fort, men det er også lov til å endre litt på den underveis. Vi skal til slutt ha en utstilling hvor en sensor skal bedømme.

Det å velge hva man skal gjøre kan være ganske vanskelig, spesielt når vi gjør så mye spennnede på skolen. Jeg vet i alle fall med meg selv at jeg liker best å jobbe med bilde, så det er det jeg har valgt. Catalina Estrada er en illustratør som har inspirert meg mye. Hun har blant annet illustrert bøker og årsplanleggere av Paulo Coelho. Sjekk henne ut på catalinaestrada.com. Disse bildene minner meg om kaleidoskop som da er min andre inspirasjon. Jeg har noen bøker som Estrada har illustrert, og da jeg var på TGR kom jeg over et par forskjellige kaleidoskop.

Så min første problemstilling var "hvordan kan jeg kombinere Catalina Estrada med kaleidoskop for å skape mine egne unike bilder?" Og med dette ville jeg bruke en blandingsteknikk, prøve ut litt forskjellig. Jobbe med akrylmaling, akvarell og tusjer, og til og med prøve å collage og brodere på lerret. Prøve å gjøre noe nytt. Da jeg foreslo dette for veilederen min den første timen, mente hun at dette var for vakt og at jeg heller burde prøve å uttykke noe. Da bestemte jeg meg for å holde på collage-teknikken, men fortsatt ta utgangspunkt i kaleidoskop og jobbe med fargene. Googlet hva slags følelser farger kan symbolisere, og ble veldig inspirert av dette. Så min plan nå er å jobbe med portrett, føleleser og kaleidskope i et og samme bilde, men samtidig jobbe litt med form.

Det var derfor jeg tok bilde av Marte. Grunnen til at hun har et nøytralt ansiktutrykk, er fordi jeg skal fargefilteret skal formidle en følelse. Deretter skal jeg kopiere opp ansiktet hennes i forskjellige størrelser og lime de på et lerret. Vet ikke hvor mange bilder jeg blir sittende igjen med ennå. Men det blir en del utprøvinger. For min egen del har jeg valgt å filme hele prosessen, så legger den ut på bloggen etterhvert.
No comments:

Post a Comment